Systream Blog Aktuális címke: Súgó

márc 19

Feltételes számítás

 • Created:2014 márc. 19. szerda
 • systream

Nemrég került élesítésre a számított mező. Ezt a funkciót bővítettük ki egy feltételes elágazással. Ennek megértéséhez előfordulhat, hogy egy kis “kocka beütés” is kell, de igyekszünk minél érthetőbben leírni, mi ez és miért lesz jó Nektek. Szóval a syntaxis: if(<feltétel>,<igaz_esetén>,<hamis_esetén>) Példa: if(2>1,igaz,hamis) Szóval, ha “2” nagyobb mint az “1”, akkor a rendszer azt fogja kiírni, hogy “igaz”, ha pedig véletlenül a 2 kisebb lenne, mint az “1”, akkor a rendszer “hamis” -t…..

márc 12

Relációs keresés

 • Created:2014 márc. 12. szerda
 • systream

Nem is olyan rég új, hasznos funkció került a rendszerbe. Eddig csak pontos, vagy részértékre lehetett keresni, de ha például azt szerettem volna kikeresni, hogy melyek azok a termékek, amiknek az ára mondjuk nagyobb mint 2500 forint, akkor eddig ezt nem lehetett megtenni. Szóval relációs keresési támogatást kapott a Systream rendszere. Ez azt jelenti, hogy meg lehet adni a részletes keresőnél a szám típusú és a dátum típusú mezőknél, hogy kisebb vagy…..

dec 15

Színesen szép a világ

 • Created:2013 dec. 15. vasárnap
 • systream

Hogy jobban el tudjunk igazodni az adataink közt gyakran használunk színnel való megkülönböztetést. Ha például egy feladat nagyon fontos, azt megjelöljük valami figyelemfelkeltő színnel, például pirossal, vagy ha valami pedig már készen van, akkor az gyakran kap zöld jelzést. A Systream-ben is meg tudod jelölni fontos információidat. Figyelj és megmutatom, hogyan legyél hatékonyabb a munkádban. Hogy működik? A rendszerben minden listaelemhez hozzá lehet rendelni egy bármilyen, általad kiválasztott színt. Például ha van…..

nov 26

Hibakezelő rendszer – bugtracker

 • Created:2013 nov. 26. kedd
 • systream

A fejlesztői munka során sok hibakezelő rendszert kipróbáltunk, igaz leginkább az ingyeneseket, mert egy induló vállalkozásnál minden forint számít. 🙂 Mindegyik jó volt valamiben, némelyik adott korlátokon belül testreszabható volt, de mégsem éreztük a sajátunknak. Ekkor jött a felismerés, hogy a Systream is alkalmas egy hibakezelő rendszer feladatait ellátni. Szeretném veletek megosztani azt a sémát, amit jelenleg is a Systream hibakezelőjeként használunk. Teljesen egyszerű, mégis kielégíti a a felhasználói igényeket, majd meglátjátok……

okt 28

Számított érték

 • Created:2013 okt. 28. hétfő
 • systream

Egy üzletben a számok nagyon fontosak, hiszen ezek alapján kapunk képet például arról, hogy mennyi a bevételünk, mekkora árréssel dolgozunk, mennyit adtunk el, stb. Új funkció került be a rendszerbe: a kalkulált érték. Használatához haladóbb szint szükséges, de igyekszünk olyan leírást készíteni a funkcióról, melyet ha követsz, meglátod, hogy pofon egyszerű az egész. Szóval van egy raktárunk, ahol van “Beker ár”, “Eladási ár”, esetleg darabszám. Ki kellene számolnunk, mennyi az árrés és…..

okt 27

A feladatok kiosztása

 • Created:2013 okt. 27. vasárnap
 • systream

Általában egy feladatnak vagy teendőnek van felelőse. Olyan ember, aki foglalkozik az üggyel, vagy egy szervizben a szerelő, aki éppen javítja a terméket. A legutóbbi frissítés óta elérhető a “kollégák” tulajdonság a rendszerben. Ez az újítás igazából azoknak hasznos, akik többen, csapatban használják rendszerünket. Működés Ha beállítottuk a kollégák tulajdonságot. akkor a rendszerben megjelenik egy lista, ahonnan kiválaszthatjuk az aktív felhasználókat a mi csoportunkban. Ha egy felhasználónak inaktív a profilja, akkor ő…..

okt 15

Üzenetek

 • Created:2013 okt. 15. kedd
 • systream

Vasárnap éjjel frissítettük rendszerünket. A hibajavításokon kívül egy új funkció is élesítésre került és ez nem más, mint egy üzenetküldő rendszer, amivel üzeneteket fogadhatunk, – igaz egyenlőre még csak a rendszertől. A felhasználók ezen keresztül értesülhetnek a rendszerben történő fontosabb eseményekről, információkról. Így működik A belépett felhasználó neve mellett megjelenik egy kis boríték ikon. ( Csak akkor jelenik meg, ha már kapott valaha a felhasználó rendszeren belüli üzenetet ) . Üzenet érkezésekor…..

okt 06

Adatlap exportálása PDF -be

 • Created:2013 okt. 6. vasárnap
 • systream

Ügyviteli tevékenység során sokszor felmerülhet, hogy szükség van munkalap, átvételi bizonylat, vagy egy ajánlat kinyomatására, esetleg elküldésére e-mail-ben. A következő funkció ezt a problémát hivatott megoldani. Rendszerünk nem kész sablonokat ad, hanem a lehetőséget ezekenek a személyre szabására, beállítására, hiszen mindenkinek más adatra van szüksége, másnak kell szerepelnie egy-egy ilyen lapon. Minden sémához akár több PDF export sablon is készíthető. Ezt a sémák menü alatt az adott séma beállításánál találjuk meg.  …..

szept 25

Dokumentumtár, fájlkezelés

 • Created:2013 szept. 25. szerda
 • systream

Hiába tárolunk minden információt online az ügyviteli rendszerben, ha a szükséges iratok még papír alapon, vagy már digitálisan, fájl formátumban, de egy mappában hevernek ömlesztve ahelyett, hogy rendezetten, a megfelelő fájlokban lementve tárolnánk ott, ahol könnyen elérhetőek, visszakereshetőek lennének. Ilyen például egy ajánlathoz kiküldött  dokumentum, egy megkötött szerződés, vagy egy hibabejelentéshez csatolt kép. Így tárolhatsz a Systream-ben képet, dokumentumot, fájlt: A kívánt sémához hozzá kell adnunk egy új tulajdonságot, ami a feltöltött…..

szept 20

Változás követés

 • Created:2013 szept. 20. péntek
 • systream

A tapasztalat azt mutatja, hogy az ügyviteli rendszer használata nem minden kolléga számára ugyanolyan fontos, pedig a csapatmunkához ez elengedhetetlen, hiszen épp azokat a félreértéseket segít rendbe tenni, mikor a kollégák egymásra mutogatnak, megpróbálják áthárítani a másikra a be nem fejezett munkát, az elírt adminisztrációt. A Systream-et használva minden feladatnak követhető, utólag is ellenőrizhető a felelőse. A kollégák ellenőrzésén kívül hasznos funkció az is, mikor például egy ügyfél bármely adata megváltozik, utánkövethető…..

szept 18

Adatok importálása

 • Created:2013 szept. 18. szerda
 • systream

Ahhoz, hogy könnyebben tudj beköltözni a rendszerbe, a következő funkció jól fog jönni. XLS, XLSX, vagy CSV fájlból tudsz adatokat importálni egyszerűen Systream-be. Jobboldalt felül a kereső nézetben található egy importálás gomb. Arra kattintva megjelenik az importálási felület. Itt fel kell töltenünk az excel fájlt. Felöltés után a rendszer fejléc információkat keres az Excelben. Ha talált megfelelően értelmezhető adatot, akkor megjelenik az összerendelő felület. Itt kell megadni, hogy a séma paramétereihez melyik…..

szept 09

Raktárkezelő beállítása

 • Created:2013 szept. 9. hétfő
 • systream

Szeretnénk bemutatni, hogyan tudsz a Systream rendszerében egy egyszerű raktárkezelő modult létrehozni. Lépésről lépésre valós ábrákkal bemutatjuk, hogy mit és hol lehet beállítani. A cikk végére meglátod, miért is nagyszerű ez a program. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy rendszerünk alapját a magas testreszabhatóság adja. Ennek köszönhető, hogy akár egy egyéni raktárkezelőt is létrehozhatunk benne. Lássunk neki! Ha szeretnéd a cikkel együtt haladva kipróbálni, megteheted teljesen díjmentesen, bármiféle kötelezettség nélkül. Regisztrálj rendszerünkbe most: Regisztráció Séma…..