Systream Blog Vissza a blog oldalra

dec 15

systream

Színesen szép a világ

  • Created:2013 dec. 15. vasárnap
  • systream

Hogy jobban el tudjunk igazodni az adataink közt gyakran használunk színnel való megkülönböztetést. Ha például egy feladat nagyon fontos, azt megjelöljük valami figyelemfelkeltő színnel, például pirossal, vagy ha valami pedig már készen van, akkor az gyakran kap zöld jelzést.

A Systream-ben is meg tudod jelölni fontos információidat. Figyelj és megmutatom, hogyan legyél hatékonyabb a munkádban.

Hogy működik?

A rendszerben minden listaelemhez hozzá lehet rendelni egy bármilyen, általad kiválasztott színt. Például ha van egy megrendelés sémád, akkor más és más színnel tudod jelölni a függő, vagy lezárt tételeket, így könnyebben áttekinthetővé válik munkád. Első ránézésre fogod tudni, hogy mi a helyzet.

full-row_str

A színezés a keresési eredménynél jelenik meg. Ha a keresési eredményben csak egy olyan listaelem szerepel, aminél be van állítva színezés, akkor az egész sor, ha többnek, akkor csak a cella lesz szép színes.
one_cell_str_tailed

Hol kell beállítani?

A séma szerkesztőben meg kell keresni azt a lista-tulajdonságot, amelyik lista elemének be szeretnénk állítani a színeket.

list_items_col

Előfordulhat, hogy a rendszer a kiválasztott színárnyalatot optimálisabbra, olvashatóbbra módosítja.

colorpicker

A munkát az ilyen és ehhez hasonló apróságok teszik hatékonnyá, áttekinthetővé. Mennyivel jobban esik, ha egy szép átlátható felületet lát az ember, amit igénye szerint testre szabhat.