Systream Blog Kategória: Changelog

márc 19

Feltételes számítás

 • Created:2014 márc. 19. szerda
 • systream

Nemrég került élesítésre a számított mező. Ezt a funkciót bővítettük ki egy feltételes elágazással. Ennek megértéséhez előfordulhat, hogy egy kis „kocka beütés” is kell, de igyekszünk minél érthetőbben leírni, mi ez és miért lesz jó Nektek. Szóval a syntaxis: if(<feltétel>,<igaz_esetén>,<hamis_esetén>) Példa: if(2>1,igaz,hamis) Szóval, ha „2” nagyobb mint az „1”, akkor a rendszer azt fogja kiírni, hogy „igaz”, ha pedig véletlenül a 2 kisebb lenne, mint az „1”, akkor a rendszer „hamis” -t…..

márc 12

Relációs keresés

 • Created:2014 márc. 12. szerda
 • systream

Nem is olyan rég új, hasznos funkció került a rendszerbe. Eddig csak pontos, vagy részértékre lehetett keresni, de ha például azt szerettem volna kikeresni, hogy melyek azok a termékek, amiknek az ára mondjuk nagyobb mint 2500 forint, akkor eddig ezt nem lehetett megtenni. Szóval relációs keresési támogatást kapott a Systream rendszere. Ez azt jelenti, hogy meg lehet adni a részletes keresőnél a szám típusú és a dátum típusú mezőknél, hogy kisebb vagy…..

jan 16

Keresés

 • Created:2014 jan. 16. csütörtök
 • systream

Az ember észre sem veszi, mennyit használja a google keresőjét. Én például elég sokszor, de azt nem gondoltam volna, hogy naponta akár több mint 100-szor is. Érdekességként a google naponta átlagosan 5,922,000,000 keresést szolgál ki. (forrás: http://www.statisticbrain.com/google-searches/) Ha érdekel, hogy mennyit használod a google -t, akkor meg tudod nézni a netes előzményeidnél: https://history.google.com/history/?hl=hu A keresők úgy beépültek az életünkbe, hogy észre sem vesszük. Nagyon sok információ elérhető már közvetlenül a keresés után. Ilyen…..

dec 15

Színesen szép a világ

 • Created:2013 dec. 15. vasárnap
 • systream

Hogy jobban el tudjunk igazodni az adataink közt gyakran használunk színnel való megkülönböztetést. Ha például egy feladat nagyon fontos, azt megjelöljük valami figyelemfelkeltő színnel, például pirossal, vagy ha valami pedig már készen van, akkor az gyakran kap zöld jelzést. A Systream-ben is meg tudod jelölni fontos információidat. Figyelj és megmutatom, hogyan legyél hatékonyabb a munkádban. Hogy működik? A rendszerben minden listaelemhez hozzá lehet rendelni egy bármilyen, általad kiválasztott színt. Például ha van…..

okt 28

Számított érték

 • Created:2013 okt. 28. hétfő
 • systream

Egy üzletben a számok nagyon fontosak, hiszen ezek alapján kapunk képet például arról, hogy mennyi a bevételünk, mekkora árréssel dolgozunk, mennyit adtunk el, stb. Új funkció került be a rendszerbe: a kalkulált érték. Használatához haladóbb szint szükséges, de igyekszünk olyan leírást készíteni a funkcióról, melyet ha követsz, meglátod, hogy pofon egyszerű az egész. Szóval van egy raktárunk, ahol van „Beker ár”, „Eladási ár”, esetleg darabszám. Ki kellene számolnunk, mennyi az árrés és…..

okt 27

A feladatok kiosztása

 • Created:2013 okt. 27. vasárnap
 • systream

Általában egy feladatnak vagy teendőnek van felelőse. Olyan ember, aki foglalkozik az üggyel, vagy egy szervizben a szerelő, aki éppen javítja a terméket. A legutóbbi frissítés óta elérhető a „kollégák” tulajdonság a rendszerben. Ez az újítás igazából azoknak hasznos, akik többen, csapatban használják rendszerünket. Működés Ha beállítottuk a kollégák tulajdonságot. akkor a rendszerben megjelenik egy lista, ahonnan kiválaszthatjuk az aktív felhasználókat a mi csoportunkban. Ha egy felhasználónak inaktív a profilja, akkor ő…..

okt 15

Üzenetek

 • Created:2013 okt. 15. kedd
 • systream

Vasárnap éjjel frissítettük rendszerünket. A hibajavításokon kívül egy új funkció is élesítésre került és ez nem más, mint egy üzenetküldő rendszer, amivel üzeneteket fogadhatunk, – igaz egyenlőre még csak a rendszertől. A felhasználók ezen keresztül értesülhetnek a rendszerben történő fontosabb eseményekről, információkról. Így működik A belépett felhasználó neve mellett megjelenik egy kis boríték ikon. ( Csak akkor jelenik meg, ha már kapott valaha a felhasználó rendszeren belüli üzenetet ) . Üzenet érkezésekor…..

szept 12

Gyors szumma funkció

 • Created:2013 szept. 12. csütörtök
 • systream

A jó rendszer titka a részletekben rejlik. Nap mint nap ilyen újításokon törjük a fejünket. Páran már talán észrevettétek, hogy egy új funkció kerül a rendszerbe. Ha a keresési eredmény belefér egy oldalba, akkor a rendszer a numerikus oszlopokat összeszámolja.