Systream Blog Aktuális címke: Használhatóság

jan 16

Keresés

  • Created:2014 jan. 16. csütörtök
  • systream

Az ember észre sem veszi, mennyit használja a google keresőjét. Én például elég sokszor, de azt nem gondoltam volna, hogy naponta akár több mint 100-szor is. Érdekességként a google naponta átlagosan 5,922,000,000 keresést szolgál ki. (forrás: http://www.statisticbrain.com/google-searches/) Ha érdekel, hogy mennyit használod a google -t, akkor meg tudod nézni a netes előzményeidnél: https://history.google.com/history/?hl=hu A keresők úgy beépültek az életünkbe, hogy észre sem vesszük. Nagyon sok információ elérhető már közvetlenül a keresés után. Ilyen…..

szept 12

Gyors szumma funkció

  • Created:2013 szept. 12. csütörtök
  • systream

A jó rendszer titka a részletekben rejlik. Nap mint nap ilyen újításokon törjük a fejünket. Páran már talán észrevettétek, hogy egy új funkció kerül a rendszerbe. Ha a keresési eredmény belefér egy oldalba, akkor a rendszer a numerikus oszlopokat összeszámolja.

szept 01

Az egyszerűség titka

  • Created:2013 szept. 1. vasárnap
  • systream

Amikor körülbelül 5 éve elkészült az ügyviteli rendszerünk első verziója, összeírtam pár alapelvet, amit azóta is igyekszem betartani. Az egyik ilyen alapelvet akkor így sikerült megfogalmazni: Google-féle 1 inputos rendszer kialakítása (lehetőség szerint 1 inputon belül minél több funkció legyen elérhető) Ma már máshogy fogalmaznám meg, azóta sok mindent tanultam. Amikor a “Google-féle 1 inputos” megoldásra gondoltam, az volt a szemem előtt, hogy milyen egyszerű, mennyire használható és jópofa, nem pedig az,…..