Systream Blog Vissza a blog oldalra

jan 09

systream

Rendszer frissítés – hogy is megy ez?

  • Created:2014 jan. 9. csütörtök
  • systream

Kétféle ember létezik. Az, aki a lehető leghamarabb telepít minden frissítést, igyekszik mindent naprakészen tartani és van aki tart a frissítésektől.

Te melyik csoportba tartozol?

Mindkét oldalt meg lehet érteni, hiszen a naprakész frissítésekkel mindig a lehető legoptimálisabb rendszert kapjuk; újdonságok, hiba és biztonsági javítások, ám azokat is meg lehet érteni, akik nem igazán kedvelik a frissítést, vélhetően rossz tapasztalat miatt.

Nálunk a frissítés-karbantartás nagyon fontos, a folyamatos fejlődéshez elengedhetetlen.

Mint minden rendszerben, nálunk is előfordul néha egy-egy hiba, ezeket igyekszünk minél hamarabb orvosolni. A support -ra bejelentett hibákat annak súlyosságától függően a lehető leggyorsabban javítjuk.

Hogyan megy ez a Systream-nél?

Nálunk a frissítések folyamatosan kerülnek a rendszerbe. Ebből általában a felhasználók nem tapasztalnak semmit, maximum hogy újabb funkciók kerültek a szolgáltatásba, melyet nem kell külön telepíteni.

Az új funkciókon, javításokon folyamatosan dolgozunk.
Mikor elkészül egy frissítési csomag, a rendszerbe kerülés előtt teszteken esik át. Első körben automatizált teszteken (unitTest) , illetve ezeken felül emberi teszten is átesnek a főbb funkciók, újítások. Ha minden rendben van, akkor élesítésre kerülnek.

A folyamat, ahogy az új kód kikerül a szerverekre, teljesen automatizált és általában nincs konkrét időhöz kötve. Történhet napközben, hétvégén, vagy éjjel. Abban az esetben, ha a frissítés erőforrás igényesebb, kevésbé terhelt időszakra időzítjük. A frissítések 95 % -hoz általában nem kell a szolgáltatást szüneteltetnünk. Erre áthidaló megoldásokat alkalmazunk.

A rendszert érintő főbb változásokról folyamatosan beszámolunk itt a blogon.

Infrastruktúra frissítése

A szolgáltatásunkat futtató infrastruktúrát is rendszeresen frissítjük. Mindig a lehető legfrissebb stabil szoftvereket használjuk. Ez biztonsági kérdés.