Systream Blog Vissza a blog oldalra

márc 12

systream

Relációs keresés

  • Created:2014 márc. 12. szerda
  • systream

Nem is olyan rég új, hasznos funkció került a rendszerbe. Eddig csak pontos, vagy részértékre lehetett keresni, de ha például azt szerettem volna kikeresni, hogy melyek azok a termékek, amiknek az ára mondjuk nagyobb mint 2500 forint, akkor eddig ezt nem lehetett megtenni.

Szóval relációs keresési támogatást kapott a Systream rendszere. Ez azt jelenti, hogy meg lehet adni a részletes keresőnél a szám típusú és a dátum típusú mezőknél, hogy kisebb vagy nagyobb legyen a keresett érték.

Hogyan működik?

Csak be kell írni a keresett szám elé, hogy pl ‘<10’ ez azt jelenti hogy kisebb mint 10, vagy ‘>10’ ez nagyobb mint 10.

greather_than

Dátumoknál a következőképpen alakul a dolog: ‘<2014-01-20’ ez azt jelenti hogy 2014 január 20 -nál kisebb, ‘>2014-02-10’ ez azt, hogy február 10-nél nagyobb.

date_less_than

A részletes keresőbe bekerült egy „létrehozva” keresési feltétel is, amivel a rekord felvitelének dátumára lehet keresni.

Ez a funkció remekül használható pl; ha kíváncsiak vagyunk, hogy az elmúlt hónapban mennyi megrendelésünk volt, csak felparaméterezzük a „létrehozva” értéket ‘>2014-02-28’ -ra és voilá, megkaptuk az elmúlt hónapban felvitt rendeléseket.

Segítsetek

Terveink közt szerepel, hogy itt meg lehessen adni pl; ‘>{lastMonth}’ múlt hónaptól nagyobb vagy ‘>{now-5D}’ 5 napnál frissebbek.

Ha van bármilyen ötletetek, ne tartsátok magatokban, küldjétek el nekünk. Építsünk közösen egy jól használható ügyviteli rendszert! 🙂